3.08.2012

2012 BAL HASADI BEREKET VERSİN

Bu yıl da balımızı aldık bereket versin ALLAH olmayana da versin işten güçten yazıp çizemiyorum gidebildiğim kadar yardım etmeye gidiyorum arıcı arkadaşlarıma fotoğrafmakinam arızalı olduğundan düzgün foto da alamıyorum bu yıl ana üretimi de devam edildi tabi bilindiği gibi trakya ekotipi karniol nede olsa bölgemin arısı aşağıdaki görüntüler herşeyi açıklıyor .
Bu arada eleman da yetiştiriyorum arı sokmadığı için şimdilik sorun yok bir tane sokarsa ne olur bilemem temelden eğitim bence iyi olur. Şimdi bazı arkadaşlar bu kılıkla arıya bakmak marifetmi diye düşünür olabilir bende sorarım bu sıcakta astronot gibi giyinmek marifetmi kış olsa tamam kat kat giyinilsin ama orta yazdayız birde terlediğinizi ter kokusu arıyı saldırgan yapmazmı yapar tabi onun için ben sakin arıyla çalışmak iterim tabiisteyen istediği arıyla çalışır ama başka ırklara çamur atmadan .



Bu yılda iyi geçti bereket versin seneye kısmetse devam tatlı bela.

Ballar çok beklemiş sırlar kayış gibi olmuş.



Düşünün birkere insanın en sevdiği varlık çocuklarıdır mesela ben çocuğumu riske atıp niye arıların içine sokayım veya benim çocuğuma arı soksa orda durabilirmi bu pozları verebilirmi ben arılarıma güvendiğim için çekinmeden çocuklarımı arılığın içine sokabilirim ha nadir de olsa arada bir tane sokabilir neticede içlerinde yürürken çarpma olabilir baktığımız arı ne kadar uysal olursa olsun arı.

Gönül ister ki arılarda ıslah olsun verimli olsun ırk önemli değil yeterki sakin olsun avrupayı görüyoruz hiçmi özenti duymuyoruz adamlar ıslah ile sakin arılarla çalışıyor ben özeniyorum sizi bilemem sonra arıcılar kendi çabaları ile arayışa girerler ıslahtır suni toğumlamadır gibilerinden sonra çamurlar başlıyor öyledir böyledir çamur atar ama kendisi hiçbirşey de yapmaz sadece çamur sende aksini ıspat et o da yok adam bir sayıyor her ırk var arılığında deneme yapıyormuş bide ana üretiyor tam curcuna o ırklar arasında sen nasıl dersin şu ır bu ırk ondan sonra bu yıl olmadı seneye arayışlar başlıyor dağlarda köylerde bide illerde ırklar başladı şu ilin arısı bu ilin arısı tam curcuna seneler bitmez olmadı seneye .

Poz vermeye bayılır bide fırça atıyor arılara ben bakıcam diye yav dur dün bir bugün iki .

12 yorum:

İlhami Uyar dedi ki...

bereketli olsun,kolay gelsin,Allah herkese bol hasat versin saygılarımla

Unknown dedi ki...

Şenol abi selamlar bal hasatın bereketli olsun.Elamanıda yetiştiriyorsun ne güzel bundan sonra daha az yorulursun.Her arıcı sakin arıyla çalışmak ister bazı arkadaşlar hırçın arı seviyor heralde.sağlıcakla kal kolay gelsin.

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Şenol bereketli olsun.Çıragın maşallahı var. Saglıcakla kalın.

Ağvalı Arıcılık (Erdal Talha Başaran) dedi ki...

hasadınız bol, ürününüz bereketli olsun

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Şenol Bey.

Hasatin bol,balının bereketi daim olsun.

İnsanların tercihlerinin benim gibi olmasını isterim ama kararlarına karışmam .Karniol meselesi de biraz öyle.Ne bileyim bellim bazıları Ari zehrinin faydasına fazla inaniyordur::))

SlLM ve Muhabbetle...

muhteşem turunç dedi ki...

Bide yardıma gidiyom demişin hani nerdesin iki gündür tırmalar dururum ba:) şaka bir tarafa hasadın bereketli olsun. Islahdan bahsetmişinde Allah herkesi ıslah etsin.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Şenol hasadın bereketli olsun. Maşallah elaman süper,bundan sonrası kolay arılıkta poz verip fırça salladığına göre seni geçer bu::))
Islah işlerini sen boş ver, bizim ömrümüz o işin olduğunu görmeye yetmeyecektir hep birlikte göreceğiz, hep çene hep çene, bizde ıslah lafla oluyor.
Bazı konularda atı alan Üsküdar'ı geçti, darısı tüm arıcılara ne diyelim.
Sağlıcakla kal, ufaklığa da selamlar.

Trakya dedi ki...

Abiler hepimizin ürünleri bol olsun doktor abim karanlıkta göz kırpıyosun kimsenin haberi yok gelin dedinde gelmedikmi beya ::))ırk konusu arıcı istediği arı ile çalışır birşey dediğim yok ama ama çamur atma yusuf arkadaşımızın dediği gibi zehire fazla inanıyor olabilir de maske neden giyiyorsun o zaman arkadaş yıllardır türkiyenin her yerine kafkas soktular nedense kimse tık demedi şimdi de kafkas her yerde olmaz mış eyyy sözde yılların arıcısı arkadaşım zaten araştırma yapan kitap yazan devlet arşivlerine baksan anlardın onu demek sen hiç kitap araştıma yapmamışsın yazılarını okudunmu süper arıcılar neye göre kendilerine göre sonra karniol kötü bizler memnunuz sende aksini ispat ette görelim o da yetmez bazı bilim adamlarımıza da gaz veriyorlar öyledir şöyledir çamur çamur çamur yav siz birşeyler yapında görelim dünyada var olan ırkları görmezden gelemezsiniz sizler kalın giyinip iğne yemeye devam ali abinin dediği gibi atı alan üsküdarı az gelir türkiyeyi geçti bu arada eleman iyi gidiyor şimdi olmasada ileride belki benim gibi arıcılığa merak salarda eğitimini şimdiden vermek lazım kimbilir ilerde kendine bir klavuz karga bulup peşinden gitmesin şimdiden sağlama alayım o tip arıcılar ın mantığı olmadı seneye seneye nereye kadar onların ömürleri leylek gibi lak lak yaparak geçicek belli tüm arıcı arkadaşların ürünleri bol olması dileğimle kolay gelsin.

PINARHİSARLI ARICI dedi ki...

Şenol kardeşim selamlar bal hasatın bereketli arılarında saglıklı olsun.Elamanıda yetiştiriyorsun ne güzel bundan sonra sırtın yere gelmez daha az yorulursun
arı kendini ıspatlıyor bu cins arı insanın elinin üstüne yürümez daha çok ellerinden kacar rahat çalışma saglıyor eh, işte kalite kendini gösteriyor kolaygelsin

Trakya dedi ki...

Abi sağolasın sizinde bereketli olsun abi herşey ortada görüntüler animasyon değil ne de olsa trakya ekotipi karniol:)) ALLAH bu sıcakta maskeyle çalışana sabır versin kolay gelsin.

adem yamak dedi ki...

şenol kardeş ben anladımki senin arılar pantolonluları sevmiyo çalışmalarında başarılar balında ve kazancında berkeyli olmasını dilerim.

Trakya dedi ki...

Adem abi ben hiç maske kullanmam beni bilen bilir bu yıl üç arım biraz hırçındı onların ipini çektim sorun yok artık az ırçınlık göreyim ipini çekerimiptal etmessem seneye aynı devam eder kendi analarımı ürettiğim için hırçın kovan erkekleri istemiyorum sizlerin de ballarınız bereketli olsun kolay gelsin.