30.10.2009

DEVAM

Gezginci bir arıcı arkadaşta gördüğüm örtü tahtası şurupluk ve nakillerde ve sıcaklarda kullanmak için hazırlanmış örtü tahtası hoşuma gitti bende arılarıma yaptım bence mantıklı ben arılarıma naylon kullanıyordum serin havalarda kovan içinde su oluşuyordu sebebi hava serin kovan içi sıcak dışarıdaki serinlik kovan içinde suya dönüşmesi su yukarıdaki naylona çarpıp tekrar aşağıya inmesi sonrada kovan içi ıslak oluyor ben buna bağladım gerçi 34 harici kovanım ölmedi bu yıl gelecek seneyi ALLAH bilir şimdiki düşüncem yaptığım örtü tahtaların üzerine gazete veya bez koyup üzerine tekrar naylon koyup kapatmak gazete ve bez kovan içindeki rutubeti alması için.


Arılarımı iki parsel yukarıya taşıdım aşağıya araba inmiyor idi benide çok yoruyodu getit götürlerde şimdi araba yanlarınakadar iniyor bence arılar nerde olursa olsun yanlarına araçla gidilmesi gerekir birkaç arı için fark etmez ama çok olunca sorun olur insan gücüne dayanır sonra yorgunluk.

Acı kavundan arı polen topluyor.
Bir balık koydum et oburlar toplanmaya başladı .
Bu yıl arıların incire gittiğini yeni gördüm önceki yıllarda hiç rastlamadım incir aynı incir kuraklıktan herhalde.

Küçük çıtaları ana kovana verme zamanı geldi.
Suni dölleme karniol ana arının f1 kızımız şu an süper durumda sebep olanlardan ALLAH razı olsun arılarımın yüde doksanı f1 f2 f3 karniol yaptım seneye tamamen karniol olacak kısmetse.
İki bölmeli çiftleştirme kutusu kendi yaptığım memnun değilim alan dar .
Çıtalar küçük anaya yumurtlama alanı çok az ben az arı silkelemiştim iki çerçeveye bal birçerçeveye polen elde var bir çıta seneye mecbur kalmassam arı koymıyacam.
Kendi yaptığım plastik ana memeleri.
Komşu arıcıya transfer yapmıştım karniol f3 ler o da memnun seneye tamamı karniol nasılsa trakyanın yüzde 80 85 i karniolmuş hoca öyle söylemiş bizdede tamamı karniol oldu sayılır.


Kargolu çıta olmadı kocamaaaaan sandıkla arılı çıta geldi tabi hemen icabına baktık nede olsa suni dölleme ana yumurtaları gelsin f1 ler sandığın büyüklüğü benim ana sandığın içinde kayboldu nerdeyse dört tane sandık içine alacak ali abi sana bir sandıkla arı gönderdim dedi gelene bakın yinede kendisine teşekkür ederim çok kahrımı çekti ALLAHrazı olsun.
Bu yıl kargo taşımalı yumurtalı çıta denedik olmadı yumurtalar baştan iyi görünüyordu arıların altına verdim yarın baktığımda ise yumurtaların kuruduğunu gördüm taşımalı olmayacak anlaşılan arılı garanti.
Kargodan gelen paket gebzeden.

6 yorum:

muhteşem turunç dedi ki...

yaw u takvımı kaldır truva atımı ne var ıcınde bunun:)

Unknown dedi ki...

Şenol bey tekrar aramıza katılman bizleri sevindirdi,paylaşımların çok güzel ,bir daha kesinti olmaz inşallah,herşey gönlünce olsun.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Şenol bazı linklerin silindi ama olsun::))

Nasılsa vürüsün nerede oldugunu buldun be yaw.

Bana sorsaydın vürüs nerde diye hemen söylerdim, yaşlılara uyma, yanlış tarif veriyorlar::)))

Trakya dedi ki...

Doktor abim sende vürüsü öldürsene beya. Salih abi yayına ve paylaşıma devam.Ali abi doktor tam adres vermedi takvim ve gazeteler gitti eeeeeeeee napalım emir büyük yerden kaldırmasam olmaz doktorun avast hiç susmayacak selamlar kolay gelsin.

ali dedi ki...

karniyol ana arı sizden nasıl alabilirim

EROL TANRIVERDİ dedi ki...

elinize saglık cok genıs kapsamlı yaralı bılgıler olmuş.ansiklopedik degerde bilgiler.
bende arıcılıkla ugrasmak ıstıyorum bırkac aydır bırtakım arastırmalar yapmaktayım ama bu işin en onemlı kısmı sız degerlı ve tecrubelı kişilerin deneyimlerinden istifade etmek.
sıze ulasabılecegım bır numara verırsenız sevınırım.
erologuzer@hotmail.com
veya
erologuzer@gmail.com a numaranızı yazarsanız sevınırım.
erol tanrıverdi.