8.11.2008

geçen haftadan kalanlar

İki kasım kontrolünde 34 ün petekler ürerinde gezindiğini görünce sevindim25 gündür bakmamıştım çıtayı çıkarırken sıkıştırırım diye korktum topu topu bir tane 2009 için planlarım var zırt pırt karıştırmaya gelmez şeytanın işi yok gerçi kısmet se yaşar kısmet değilse ne yapsam nafile gerçi sakınan göze çöp kaçarmış İNŞALLAH bizim kine kaçmaz ne diyeyim.
ALLAH sonunu hayır etsin böyle yavru devam ederse iş sakat İNŞALLAH sadece bende değil tüm arıcılarda yavru çürüğü olmaz.
Komşuma da kızlarından 3 tane çıkartmıştık onlarda aynı havalardan haberleri yok .
Arılarımın bal bal stoğu güzel bir kaç tanede az var onlarada takviye ile tamamlıyacam gerisini ALLAH bilir.
40 mm çapındaki varova yoğunluğu epey fazla geldi sanki varova üretmişim ilaçlamalar da bitti.
Şaşırmış ne diyeyim.
Bahara da çok var galiba mevsimleri karıştırdı takip edicem baharda da çiçek açıcakmı yedi verenmi ne.
Polen gelişi fena değil.
Zamanın çiçekleri olsa gerek.
Bunlar ilkbaharda da çıkıyor.
Stoklayın canlarım kendinizi fazla yormadan bana lazımsınız.

9 yorum:

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Yav Şenol abi karniyol arısına vek ve boş çıtayı verirsen durduramazsın.Fireni sen koyacaksın,yoksa kekle beslediğin sürece o yavru devam edecek.Belli bir mevcuda geldimi arıya basacaksın şurubu ve tüm çıtaları bloke edeceksin.

Efendim inşallah yavru çürügü olmaz demekle bu iş olmaz bunu bil.Mevsim buradada aynı,pürenler geç kocayemişler erken açtı erikler yolda her taraf degişik çiçek doldu.

Trakya dedi ki...

abi ağaçlar aldanıyor belki karniollar da aldanır şaka bi yana geçen haftadan sonra keki kestim şimdi ne durumda bilmiyorum havalarda ılık gidiyordu bu gece biraz serin ilerde havaların tam ne olacağı belli değilkış ayına girdik ama ağaçlarda çiçek başladı selamlar.

muhteşem turunç dedi ki...

Abi bizim orada çakallar gezmeye başlamış bu ne ya senin orası yaz gibi:))

PINARHİSARLI ARICI dedi ki...

yaşam gerektiği gibi yaşanırmış demekki bu yılda böyle olacak sen o karniyola iyi bak bütün planlar o arı üzerine çürük mürük mabetleri bize gelmez, o sarı çiceklerde sonbahar hardalı diye bilinir iyide polen verir hayırlı çalışmalar

ÜNAL MARKET dedi ki...

Abi bu kadar varova nasıl oluyor anlamadım ilaçlamayı nasıl yapıyorsun. Ben perizin kullanıyorum sağımdan hemen sonra hiç bir sorun da olmadı senelerdir benim blok ta video var istersen bir göz at tavsiye ederim

Trakya dedi ki...

İlaçlamaya geç kalmıştım osman ondan varova yoğundu kolay gelsin.

Unknown dedi ki...

hadi be şenol kardeş nerdesin be yoksa kıriz çokmu etkiledi seni özlettin kendini be

Adsız dedi ki...

Şenol Abi, merhaba,
oncelikle siteniz internette gezerken tesadufen buldum, sizi bu paylasimci calismanizdan oturu kutlarim. Abi bir sey sormak icin yaziyorum. Biz burda (Bursa) sandiklarin dis kapaklarinin galvanizle kapliyoruz. fakat tabaka halindeki galvanizi kesmek bukmek ve cakmak hem yorucu hemde oldukca zaman aliyor. fakat sitenize koydugunuz resimlerde sizin sandigin ustunu yekpare bir malzeme ile kapladiginizi gordum. Acaba bu malzeme nedir? bizimle paylasir misiniz? Konu hakkinda bizi bilgilendirir misiniz?

Saygilar

alper gurman

iletisim icin: alpergurman@yahoo.com

Trakya dedi ki...

Asım abi geldim beya burdayım az bi ara vermiştim abi devam.Alper bey bensandık kapaklarını matbaacıların kullandıkları kalıplar ile kaplıyorum onların da malzemesi aliminyum yumuşak oldukları için kolay şekil alıyorlar kapaklarımın üstüne kova ile su dökseniz yinede içeriye su sızmaz benim tavsiyem kalıp alırsanız bile 0.30 kalınlığında olsun daha incesi yırtılır.herkese selam ve saygılar.