Evet çalışıyor marka yazı falan görmedim 250mm genişlikte ağaç planya edebiliyor 220volt çalışıyor ben o makinayı tesadüfen birinden buldum aldım çok işime yarıyor saygılar.
Vallahı bu site bence cok guzel olmus cok hos tebrık ederım başarılarınızın devamını dılerım bıllassa acemı arıcılar ıcın ıyı bır yonunuzu cok sevdım sankı roman okur gıbı ınceledım sıteyı okurken sohbet edıyomusuz ızlenımı edındım cok harıka TEBRİKLERRR cezmi.cetinel@turktelekom.com.tr
Şenol kardeşim sizler eleştiriye değil övgüye layıksınız bu yaptığınızda koca bir hizmet türüdür diğer kardeşiminde yazdığı gibi biz yeni (afedersiniz)arıcılara bilgi aktarıyorsunuz başarılar dilerim sevgilermle ..H.İbrahim KAVUN ..KÜTAHYA
Şenol Abi, merhaba, oncelikle siteniz internette gezerken tesadufen buldum, sizi bu paylasimci calismanizdan oturu kutlarim. Abi bir sey sormak icin yaziyorum. Biz burda (Bursa) sandiklarin dis kapaklarinin galvanizle kapliyoruz. fakat tabaka halindeki galvanizi kesmek bukmek ve cakmak hem yorucu hemde oldukca zaman aliyor. fakat sitenize koydugunuz resimlerde sizin sandigin ustunu yekpare bir malzeme ile kapladiginizi gordum. Acaba bu malzeme nedir? bizimle paylasir misiniz? Konu hakkinda bizi bilgilendirir misiniz?
Bal, vitaminler, enzimler, mineraller, aminoasitler ve vücut için gerekli,yaşamsal değerde diğer pek çok elementi içerir.Bu,balı,şekerli ürünlerden ayıran en belirgin özelliktir.Arılar,1 gram bal için 4000 den fazla çiçeğin nektarını toplarlar.Bal,binlerce çiçeğin,bitkinin besleyici değerlerini ve şifasını taşır.Kişinin beslenme ve enerji ihtiyacına büyük ölçüde katkı sağlar.100 gram balda,yaklaşık 325 kalori vardır.Öte yandan bal,antioksidan ve anti bakteriyel özelliğiyle,VÜCUDUN DİRENCİNİ güçlendirir.Sağlığı korumaya yardımcı olur.
GERÇEK BAL SAHTESİNDEN NASIL AYRILIR
İster petek,ister süzme olsun,gerçek balı sahtesinden ayırmak,uzmanlar için bile son derece zordur.Kıvamına ya da rengine bakarak,koklayarak,hatta tadarak balın gerçeğini sahtesinden ayırt etmek neredeyse olanaksızdır.En doğru,sağlıklı ve emin yol,laboratuar analizidir.İleri teknoloji ile donatılmış laboratuarlarda,deneyimli uzmanlarca yapılacak analizler,gerçek balın sahtesinden kuşkuya yer vermeyecek biçimde ayırt edilmesini sağlar.
(İnandığınız güvendiğiniz kişilerden bal alın.)
NEDEN BAL TÜKETMELİYİZ
Günlük besin ve enerji ihtiyacımız,özellikle günümüzün zorlu koşullarında giderek artıyor.Öte yandan,sağlıklı ve doğru beslenme,sağlıklı bir yaşamın olmazsa olmazları arasında yer alıyor.Bal,hem besin değeri, hem insan sağlığına katkıları bakımından,doğal gıdaların önde gelenidir.Benzersizdir.Sağlıklı ve doğru beslenmenin,günlük enerji ve vitamin ihtiyacımızı doğal biçimde karşılamanın en iyi yollarından biri,her gün,yeterli miktarda bal tüketmektir.
ÇOCUKLAR İÇİN MUTLAKA BAL
(Ama bir yaşından sonra.)Vitamin,besin ve enerji değerleriyle bal,yetişkinler için olduğu kadar,çocuklar için de önemli bir gıdadır.İçeriğindeki vitamin,mineral,enzim ve aminoasitler,çocukların bedensel gelişimine önemli ölçüde katkı sağlar,enerji ihtiyaçlarını karşılar ve vücut dirençlerini artırır.Ancak uzmanlar,bir yaşından küçük çocuklara bal yedirilmemesini önermektedirler.
DOĞAL BAL BOZULMAZ KRİSTALLEŞEBİLİR
Yaygın kanının aksine,gerçek bal bazen kristalleşir.Bu,bozulduğu anlamına gelmez.Kristalleştiği haliyle de tüketilebilir;besin değerini kaybetmez.Balı kristalleşme öncesindeki kıvamına getirmek mümkündür.45 dereceden daha az ısıda,benmari usulü bir kabın içinde,suyla doğrudan temas ettirmeden ısıtmak,kristalleşmenin çözülmesi için yeterlidir.Sahte bal ise,doğanın özlerini içermediği için,uzun süre kristalleşmeyebilir. Salgı balları hariç.
ARI IRKLARI
Bütün canlılarda olduğu gibi arılar da zaman içinde yaşadıkları coğrafi bölgenin şartlarına uyum göstererek değişik ırk özellikleri kazanmışlardır. Arı ırkları hırçınlık, çalışkanlık, hastalıklara dayanıklılık gibi değişik özellikler gösterirler.
Arı ırkları; büyüklük, renk, dil uzunluğu, vücudun kıl örtüsü, balmumu bezlerinin şekil ve büyüklüğü, kanat damar yapısı ve kanat büyüklüğü gibi morfolojik özelliklerle birbirlerinden ayrılırlar. Bugüne kadar yapılan taksonomik çalışmalarda dünyada 24 arı ırkı kesin olarak tanımlanmıştır. Bunlardan ancak bazıları ekonomik öneme sahip olup ekolojik şartların elverdiği her yerde yetiştirilirler. Ekonomik değer taşıyan arı ırkları içinde İtalyan, Kafkas ve Karniyol ilk sıralarda yer alırlar.
Üstün arı ırkından beklenen özellikler şunlardır: - İnsana yakın ve uysal olması. - Uçuş uzaklığının uzun olması. - Daha fazla bal ve polen toplayacak fiziki özelliklere sahip olması. - Kovanlarını temiz tutması ve hastalıklara karşı dayanıklı olması. - Coğrafya ve iklim şartlarına dayanıklı olması. - Hortum uzunluklarının fazla olması. - Ana arıların yumurtlama yeteneklerinin yüksek olması.- Oğul eğilimlerinin düşük olması.
KARNİOL
Karniol Arıları: (Apis mellifera carnica), ince yapılı ve uzun dillidir. Kısa ve sık bir kıl örtüsüne sahiptirler. Gri arılar da denilen Karniol arısının kitini çok koyu renktedir ve genellikle 2. ve 3. halkalar üzerinde kahverengi noktalar, bazen de kahverengi çizgiler vardır. En sakin ve uysal arı ırkıdır. Yavru üretme kabiliyetleri çok iyidir. Küçük aileler halinde kışladıklarından yiyecek tüketimleri azdır. Polen miktarı yeterli olduğu sürece yavru büyütme uzun süre devam eder. Sonbaharda ailenin nüfusu süratle azalır.Çok sert iklim şartlarında bile kışlama yetenekleri iyidir. Oğul verme eğilimleri yüksektir. Yön tayin etme ve kovanlarını bulma duyguları kuvvetlidir. Yağmacılığa karşı meyilli değildirler. Çok az propolis kullanırlar ve bu yüzden yavru hastalıklarına karşı çok hassastırlar. Çevre şartları değişikliklerine uyma kabiliyetleri yüksektir.
KAFKAS
Kafkas Arısı: (Apis mellifera caucasica) Çok uysal,çalışkan ve şiddetli soğuğa dirençli olma gibi üstün ırk özellikleri vardır. Hortumları diğer arı cinslerinden uzundur. Sık sık oğul verme eğilimine girmemeleri bu ırkın üstün nitelikleri arasındadır. Yavru verimleri yüksektir ve kuvvetli aileler meydana getirirler. En kuvvetli oldukları devre yaz ortasıdır.
İTALYAN
İtalyan Arısı: (Apis mellifera ligustica) Eskiden beri üstün özelliklerini koruyan üstün bir arı ırkıdır. Asıl yurdu Kuzey İtalya'dır. İtalyan arıları çok çalışkan ve uysaldırlar. Ana arı bol yumurtlama yeteneğine sahiptir.
6 yorum:
mrb arkadaş marangoz makinası ne marka ev elektriğiyle çalışır mı
bilgi rica
Evet çalışıyor marka yazı falan görmedim 250mm genişlikte ağaç planya edebiliyor 220volt çalışıyor ben o makinayı tesadüfen birinden buldum aldım çok işime yarıyor saygılar.
Vallahı bu site bence cok guzel olmus cok hos tebrık ederım başarılarınızın devamını dılerım bıllassa acemı arıcılar ıcın ıyı bır yonunuzu cok sevdım sankı roman okur gıbı ınceledım sıteyı okurken sohbet edıyomusuz ızlenımı edındım cok harıka TEBRİKLERRR cezmi.cetinel@turktelekom.com.tr
Şenol kardeşim sizler eleştiriye değil övgüye layıksınız bu yaptığınızda koca bir hizmet türüdür diğer kardeşiminde yazdığı gibi biz yeni (afedersiniz)arıcılara bilgi aktarıyorsunuz başarılar dilerim sevgilermle ..H.İbrahim KAVUN ..KÜTAHYA
Şenol Abi, merhaba,
oncelikle siteniz internette gezerken tesadufen buldum, sizi bu paylasimci calismanizdan oturu kutlarim. Abi bir sey sormak icin yaziyorum. Biz burda (Bursa) sandiklarin dis kapaklarinin galvanizle kapliyoruz. fakat tabaka halindeki galvanizi kesmek bukmek ve cakmak hem yorucu hemde oldukca zaman aliyor. fakat sitenize koydugunuz resimlerde sizin sandigin ustunu yekpare bir malzeme ile kapladiginizi gordum. Acaba bu malzeme nedir? bizimle paylasir misiniz? Konu hakkinda bizi bilgilendirir misiniz?
Saygilar
alper gurman
iletisim icin: alpergurman@yahoo.com
Merhabalar
İhsan Oktay Anar Web Siteye gösterilen ilgi tarih ve edebiyat açlığını gösterir
Sitedeki yeni makaleleri okudunuz mu?
Hocayla ilgili, tıpkı istanbuldaki gibi İzmirde de bir sempozyum düzenlenmesi hakkında ne düşünüyorsunuz
www
.ihsanoktayanar
.com/
Dinle Neyden yeni
Fantastik mi? Gerçek mi? yeni
Tarih kadar hayal, rüya kadar gerçek... İhsan Oktay Anar Sempozyumu
İhsan Oktay Kadar Gerçek... İhsan Oktay Anar Sempozyumu
Amat Romanıyla alakalı AKADEMİK ÇALIŞMA
Turgut BERKES'in Sempozyum Konuşması-TAM METİN-]
Gürsel KORAT İhsan Oktay Anar Sempozyumu'nda bildirisi-TAM METİN-]
Güray KILIÇ İhsan Oktay Anar Sempozyumu İzlenimleri-TAM METİN-]
Sempozyum Videosu + Ödül Töreni Videosu + Debbabe Videosu]
2009 Erdal Öz Edebiyat Ödülü Bu Yıl İhsan Oktay Anar'a Verildi...]
Saygılarımla
Esdadi Kolanzi(diyavol)
ihsanOktayAnar.Com
Not:etkinlik çalışmaları için Google reklamlarını tıklamınızı rica ederiz
Yorum Gönder